Projeler

Demir Leblebi Projeleri

Gençlerle barış: Güçlü Strateji ve Ölçüsüz Hayaller projesine güncel durum değerlendirmesi ve önümüzdeki dönem için hedeflerin belirlenmesi ile başladık. Hedeflerimizin ulaşılabilir olması esastı. Evet, hayal kurmakla başlıyor her şey ama stratejimizin ayakları yere basmalıydı. “Strateji nasıl yazılır? hangi sorulara cevap vermeli?” Tekrar öğrendik. Toplantıların ikinci yarısında, “Barış hayallerimizi drama ile nasıl ifade edebiliriz?” sorusuna cevap bulduk. Farklı etkinliklerle barışa hayat verdik. Bazen zor durumlar yaşasak da üstesinden gelip devam ettik.

Dans ettik, yazdık, çizdik, canlandırdık. Dünyayı farklı görsek de uzlaşmanın yalnız hayal olmadığını gördük. Güçlü bir strateji ile barışa ulaşmanın imkansız olmadığını anladık. Ölçüsüz hayallerimiz güçlü stratejiyle gerçek olacak.

Mor Fihrist, Demir Leblebi Kadın Derneği’nin Matra programı desteği ile yürüttüğü bir çalışma. Tamamen ücretsiz bir veri tabanı üstelik herkesin kullanımına açık.

Politikalara etki eden, toplumun bilgi edinmesini sağlayan genellikle erkeklerin analizlerinin yer aldığı etkinlikler, haberler, programlar hemen hemen herkesin dikkatini çeken ve neden aralarında kadınlar yok sorusunu akla getiren durumlar.
Mor Fihristin yayına girmesi ile artık bu durum değişebilir. Çünkü yapımcılar, organizatörler, muhabirler genellikle kadınlara ulaşamadıklarından şikâyet ediyor. Ulaşmak istenilen sözü, fikri, görüşü, analizi olan kadınlar artık bir çatı altında. Sitede yer alan arama motoru ile hangi konuda, alanda görüş, analiz ve fikir almak istiyorsanız seçiminizi yapıp bir butonla o konuda birçok kadına ulaşabilir.

Benim de sözüm var diyen kadınları Mor Fihrist’te görmek istiyoruz. Fihrist’te yerinizi almak çok kolay, siteye girip katılım formunu doldurmak yeterli.

www.morfihrist.org

 

_________________________________________

 

Purple Phonebook is a project carried out by the Hard Nuts Women’s Association with the support of the Matra program. It is a completely free database and is open to everyone.

Events, news, and programs that affect politics, provide information to the society, and generally include men’s analysis. These situations are attracting the attention of almost everyone and raise the question of why there are no women among them?

With the Purple Phonebook, this may change. Because producers, organizers and reporters often complain that they can’t reach women. Women who have the words, ideas, opinions and analyzes they want to reach are now under one roof. With the search engine on the site, you can make your choice and reach many women on that subject with a single button. We want to see the women who say they have opinions, ideas, analyzes in Purple Phonebook. It is very easy to take your place in the Phonebook. All you have to do is go to the website and fill out the registration form;

www.morfihrist.org  

Barış Ne Demek?
“Barış ne demek?” projesi Avrupa Birliği Sivil Düşün program kapsamında desteklenen 01/03/2022 tarihinde başlamış bir projedir.
Projemiz; kamu oyunun doğru bilgiye sahip olması için farkındalık yaratmak ve içi boşaltılmış “barış” kavramını yeniden ve doğru anlamlandırmak için bir kampanya olarak planlanmıştır.
Hedef kitlemiz; barış refleksi olan ancak kavramın anlamı konusunda yaratılan yanlış algılar sonucu net bir fikir geliştiremeyen kitlelerdir.
Barış refleksine sahip topluluklar ile kamuoyunda bu talebi yükseltebilir ve barış kavramının yeniden ve doğru anlamlandırılmasında temel rol oynayabileceği düşüncesiyle,
Projeyle amacımız; bu kitlenin meseleyi tartışmaya ve aslında barış kavramının neden bu kadar tehlikeli bir kelimeye dönüştüğünün farkına vararak tam da tersi etki yaratması gerektiğini yaygınlaştırmaktır.
Dijital kampanya ile yaygınlaştırılacak temel soru ” Barış Ne Demek?” olacaktır.
Gelen cevaplar ile tartışma başlayacak ve uzmanların gelen cevapları yorumlaması ve kavram hakkında doğruları anlatması barış refleksi içinde olan insanların artık doğru kavramla bu talebi dile getirmeleri sağlanmaya çalışılacaktır.

Hayalimden barış yaptım projesi kapsamında 13 kentte 24 atölye çalışması yapıldı. Bu
atölyelere 423 kadın katıldı ve kendisinden başlayarak halka halka dünya barışına kadar bu konudaki düşüncelerini, arzularını, umutlarını ve hayallerini paylaştı birbirleriyle.
Birisi size sorana kadar barış üzerine düşündünüz mü hiç? Büyük ihtimalle
düşünülmemiştir. Ama özellikle bulunduğumuz coğrafya ve zaman diliminde bunu
düşünmüş olma ihtimaliniz de pek az değildir. Ama bu düşünceler mevcut egemen
söylemin tanımından ne kadar bağımsızdır, bunu da bilmek pek mümkün değil. Ancak
kesin olan bir şey var ki bu koşullarda bu kadar kadın bir araya gelerek “Barış”ı hayal
etmeye cüret etti.